CIMETIX 1

CIMETIX


BEZ ŠEĆERA

S CIMETOM


Kada je 1275. godine Marko Polo, zajedno s ocem Nikolom i bratom Matom, stigao u Peking kod mongolskog Kublaj-kana, bio je bolestan, slab i iscrpljen. Kublaj-kan odmah je naredio da ga liječe čajem u kojem su Kinezi otopili neki zlatno-smeđi prah. Opojan miris tog nepoznatog sastojka oduševio je Marka Pola. Ne samo to: već nakon 2 dana u kojima je po 3-4 puta pio čaj s tim čudnim prahom, osjećao se odlično i odlučio da taj sastojak mora ponijeti sa sobom i kada se bude vraćao u Veneciju. I zaista, 20 godina kasnije, među ostalim stvarima koje je donio iz Azije, u kovčegu se nalazilo pregršt malih, smeđih štapića prekrasnog i intenzivnog mirisa. Tako je Europa upoznala cimet!

Brojna su ljekovita svojstva cimeta o kojima ovdje ne treba pisati. Ali cimet je prije svega biljka čija kora ima najljepši miris. PAZITE: prije nego otvorite ovaj paketić, zatvorite prozore i vrata! U protivnom će cijelo Vaše susjedstvo znati da na stolu imate nešto slatko s cimetom.

Osim što cimeta u “CimetiX”-u zaista ne nedostaje, “CimetiX” je zaslađen prirodnom zamjenom za šećer,  maltitolom, pa ga smiju konzumirati I dijabetičari. Konzumiranje hrane/pica koja sadrži maltitol umjesto šećera doprinosi održavanju mineralizacije zubi.