KOKOSOVI POLJUPCI


S KOKOSOM

I SMEĐIM ŠEĆEROM


Jednom je Sinbad Moreplovac pristao uz neki poveći otok. Sjeo je pod stablo te se naslonio na njega da se malo odmori i uživa u tropskom krajoliku. Iznenada, sa stabla mu nešto tvrdo pade ravno na glavu. Sinbad se razljuti, isuče mač i presiječe dlakavu kuglu napola. Otkri da je to neki plod, uze polovicu i zagrize. Što je duže žvakao, okus bijaše sve bolji. Odluči stresti sa stabla još plodova te ih ponijeti sa sobom. Nakon što proda puno kokosovih oraha, Sinbad se još jednom bogat vrati kući.

Otok se zvao Ceylon (danas Šri Lanka) i dan-danas s tog otoka dolazi najkvalitetniji kokos na svijetu. Osušeni i naribani kokosov orah ostao je od vremena Sinbada Moreplovca do danas jedan od najfinijih dodataka u keksima i kolačima. Kada mu se dodaju vanilija i smeđi šećer od šećerne trske, dobije se potpuni hrskavi tropski doživljaj koji se zove “Kokosovi poljupci”.